Yhteistyössä on voimaa!

“Aikuisten pitää auttaa lapsia viemään lasten tärkeitä asioita eteenpäin. Onneksi saatiin paljon aikuisia innostumaan ja voidaan tehdä yhdessä tärkeitä juttuja!”

Taustajärjestöt

Hankkeen taustajärjestöinä toimivat Aivoliitto, Epilepsialiitto, Invalidiliitto, Lihastautiliitto, Kuntoutussäätiö, MLL lasten ja nuorten kuntoutussäätiö, Munuais- ja Maksaliitto ja TATU ry.

Monitoimijainen kehittäjäverkosto

Kehittäjäverkosto koostuu alueellisista (Pohjois-Savo ja Varsinais-Suomi) lapsiasiantuntijoista ja aikuisten toimijoista, jotka työskentelevät lasten parissa ja kokevat lasten osallisuuden tärkeäksi​. Monitoimijainen kehittäjäverkosto osallistuu alueelliseen kehittämistyöhön, joka koostuu suunnittelukokouksia ja työpajoja​. Monitoimijaiseen kehittäjäverkostoon kuuluu hankkeen taustajärjestöjen lisäksi Eijsveikeet ry, Kuopion Perheentalo ja KOTA – Lasten ja nuorten hyvinvointi ry.

Kehittäjäkumppanit

Hankkeessa kehitettyjä menetelmiä pilotoidaan Lapinlahden iltapäiväkerhon, Liedon eränkävijöiden, Mahdollisuus lapselle ry:n, Turun Marttojen iltapäiväkerhon ja Siilinjärven erityisliikunnan toiminnassa.

Ohjausryhmä

Henna Harju, Helsingin diakonissalaitos

Laura Saarinen, Lapsistrategia

Kirsi Pollari, Lapsistrategia

Anu Kinnunen, Savonia AMK

Kirsi Rönkä, TATU ry

Hanna Lehtonen, Munuais- ja maksaliitto

Lasten ohjausryhmä

Lapset on tärkeitä -hankkeessa on tietysti myös lasten ohjausryhmä, jota aikuiset konsultoivat hankkeen edetessä. Koska kukapa olisi parempi lapsiasiantuntija kuin lapsi itse?

To top